?איך לבחור קורס שבאמת ייקח אתכם להייטק | EduLabs

איך לבחור קורס שבאמת ייקח אתכם להייטק?

איך יודעים האם הקורס שמציעים לכם הוא טוב? מה לבדוק? ממה להיזהר? איך להימנע מלעשות טעויות שעלולות לעלות לכם ביוקר?


5 נקודות שחייבים לבדוק לפני שסוגרים קורס!

5 באוגוסט 2022

Valeria Aynbinder

ולריה איינבינדר

מייסדת ומרצה

קיבלתם החלטה שאתם רוצים לעבוד בהייטק. מזל טוב! אתם בדרך להצטרף לקבוצה מצומצמת של אנשים שעובדים בתעשיה הכי מעיינת, הכי מגניבה ולא פחות חשוב - הכי מתגמלת בישראל.

ואם אתם קוראים את הכתבה הזו, נראה שגם קיבלתם החלטה חשובה נוספת - אתם הולכים לעשות קורס שייקח אתכם להייטק. אז יש לי חדשות טובות ופחות טובות בשבילכם. החדשות הפחות טובות הן שבתקופת הקורס עליכם להשקיע המון מאמץ והמון זמן בלימודים ובתרגול. בנוסף, אם לא תשקיעו חשיבה ומאמץ בלמצוא את הקורס המתאים עבורכם - אתם עלולים למצוא את עצמכם אחרי חצי שנה של לימודים אינטנסיביים עם פחות מרץ, פחות כסף וללא עבודה מיוחלת בהייטק. כמו כן, למצוא עבודה ראשונה בהייטק זה תהליך לא פשוט, ואם לא תקבלו תמיכה והכוונה ממקום בו למדתם - המשימה הזו תהיה מאוד מאתגרת. אבל יש גם חדשות טובות! אם תמצאו את הקורס הנכון עבורכם, תשקיעו ותתמידו בלימודים - תוך חצי שנה תהיו במקום אחר לגמרי. תעבדו עם אנשים מקסימים על טכנולוגיות חדשניות, ובהפסקות ״תבכו״ על כך שבמטבחון יש יותר מדי שוקולדים וממתקים, וכבר עליתם קילו במשקל, ואתם בסך הכל עובדים רק חודש בחברה. החדשות הטובות לא מסתיימות כאן, והבשורה הגדולה היא שרק חיפוש עבודה למשרה הראשונה שלכם בהייטק עשוי להיות קשה. אחרי שאתם מוכיחים את עצמכם בתור מקצוענים, הרבה חברות הייטק ״ילכו מכות״ על-מנת לגייס אתכם דווקא לצוות שלהם. וכאשר חברות הייטק מתחרות על המועמד - המועמד מרוויח בגדול! אבל לפני שגוגל ופייסבוק יתחרו עליכם, נחזור לשלב החשוב ביותר בתהליך: בחירת קורס שייקח אתכם להייטק. על-סמך הנסיון שלי בהייטק ובהובלת קורסים, ריכזתי את הנקודות החשובות ביותר שעליכם לבדוק לפני שאתם מחליטים לקחת את הקורס.


1. בחירת סוג הקורס

ישנם הרבה תפקידים בהייטק, ועל-כן תוכלו למצוא קורסים לתפקידי הייטק שונים. אמנה כאן את התחומים הנפוצים ביותר.


  • Development - פיתוח: backend, frontend, fullstack
  • DevOps
  • QA - בדיקות תכנה: QA ידני, QA automation
  • Data science
  • Cybersecurity

אם אין לכם שום ניסיון קודם בתחום, ההמלצה שלי היא ללמוד דווקא פיתוח, ויש לכך מספר סיבות. קודם כל, קשה יותר להתקבל לתפקידי ה-Data Science אם אין לכם ניסיון קודם בתחום. קורס Data Science יתאים יותר לאלה שעושים הסבה מפיתוח או מתחום אחר הקשור לעבודה עם נתונים.

EduLabs ספק רשמי של הטכניון בנושאי תוכנה ובינה מלאכותית.

EduLabs

ספק רשמי של הטכניון

בנושאי תוכנה ובינה מלאכותית.



כמו כן, כדאי שתהיו יוצאי 8200 או יחידות דומות על-מנת להתקבל לתפקידי Cybersecurity. ובינינו, אם זה המצב, אתם גם לא צריכים את הקורס הזה כנראה. עכשיו נשאר לנו לבחור בין development, qa, devops. וכאן אני רוצה להסביר למה משלושת התחומים הנ״ל אני ממליצה לבחור דווקא בקורסי תכנות. קורס תכנות הוא הקורס המקיף ביותר מבין הקורסים הנ״ל, ואם אתה מתכנת, אז בפועל תדע לבצע גם תפקידים של QA וגם של devops. אין ספק שקורס תכנות דורש השקעה יותר גדולה של זמן וכסף, אבל תהיו בטוחים שזה ישתלם לכם כי בפועל אחרי סיום הקורס תוכלו להשתלב בתעשיית ההייטק בהרבה תפקידים שונים: גם בתפקידי תכנות, גם devops (אולי בתוספת למידה עצמית קטנה), וגם QA. סיבה נוספת, ולא פחות חשובה, היא שתפקידי פיתוח לדעתי האישית הרבה יותר מעניינים מתפקידי QA ו- DevOps. בתור מתכנתת ומייסדת סטארט-אפ יצא לי ״ללבוש את הכובע״ גם של DevOps, גם של DBAdmin, וגם של QA, אז אני יודעת על מה אני מדברת :)


2. המרצה

תבדקו מי הולך להיות המרצה שלכם! מבין כל הסעיפים זה הסעיף החשוב ביותר. שם המכללה בה עשיתם את הקורס באמת לא יעניין את המעסיקים שלכם. מה שכן יעניין אותם זה רמת הידע שלכם, ומי שיקנה לכם את הידע ואת הנסיון הדרוש - זה אך ורק המרצה שלכם. אתם הולכים לבלות עם המרצה שלכם מאות שעות, הוא הולך להיות מקור ידע והשראה עבורכם במהלך הקורס, והוא צריך להיות הקשר שלכם לעולם ההייטק והממליץ למעסיקים שלכם. תבקשו מהמכללה שאתם שוקלים לקחת בה קורס את שם המרצה. חפשו אותו ב-LinkedIn תוודאו שיש לו את הניסיון המעשי בתחום שהוא מלמד והרבה קשרים בהייטק. כמו כן, תנסו לאתר דרך חברים או רשתות סוציאליות את הסטודנטים והבוגרים של אותו המרצה, ותשאלו מה הם חושבים עליו. אתם רוצים ללמוד אצל הטובים ביותר!


3. בוקר או ערב?

תחשבו פעמים איזה מסלול אתם לוקחים - בוקר או ערב. כאן הבחירה כמובן מאוד תלויה בזמינות שלכם, אבל נקודה אחת שחשוב לקחת בחשבון היא שעל-מנת להצליח בקורס תצטרכו להשקיע המון זמן חוץ מהשעות של ההרצאות לתרגול וללמידה עצמית. במקרה זה היתרון של מסלול ערב הוא שמסלול זה פחות אינטנסיבי ומאפשר לכמויות אדירות של חומר חדש להיקלט טוב יותר. החסרונות של מסלולי ערב הם שקשה יותר להתרכז בשעות הערב וגם מסלולי ערב ארוכים יותר, לכן לוקח יותר זמן עד שמסיימים את הקורס.


4. ידע לא מספיק

תבדקו האם הקורס נותן תכנים שיעזרו לכם להתקבל לעבודה ראשונה בהייטק כגון סדנאות לכתיבת קורות חיים, הרצאות על איך להתנהג בראיונות עבודה, סימולציות של ראיונות וכו׳. כל מנהל שתשאלו יגיד לכם שאופי ותכונות אישיות של המועמד לא פחות חשובים מידע.


5.השמה

הרבה מכללות מבטיחות השמה לסטודנטים שלהם. תקחו את זה בערבון מוגבל! קודם כל, אף אחד לא יכול באמת להבטיח למצוא לכם מקום עבודה, פשוט כי זה לא תלוי רק במכללה. הרי אנשים מהמכללה לא יכולים להכריח חברה כלשהי לגייס אתכם, בדיוק כמו שהם לא יכולים להכריח אתכם לחתום על חוזה במקום כלשהן. לכן, מה שבאמת חשוב לבדוק מול המכללה זה לא ההבטחות אלא מה השיטות שלהם לחפש עבודה לבוגרים - איך בדיוק הם הולכים לדאוג שקורות החיים שלכם יגיעו למקומות המתאימים. ועוד טיפ - במידה והמכללה ״מבטיחה״ לכם השמה - תבקשו לעיין בחוזה ההשמה שהם מציעים לבוגרים שלהם. לעיתים קרובות תגלו תנאים דרקוניים שמשאירים אתכם עם משכורת זעומה במשך שנים במידה והמכללה השתתפה בתהליך ההשמה שלכם.


תזכרו לבדוק את 5 הנקודות, ותמצאו את הקורס המנצח עבורכם.


בהצלחה!
High tech workers earn more!

Earn up to 50% more in a few months

Start your way in high-tech with an unfair advantage, exclusive knowledge, and the best connections!


Contact us!

Valeria Aynbinder

Valeria Aynbinder

Lecturer | AI- Expert | Entrepreneur | CTO


A leading expert in Artificial Intelligence with 15+ years of experience as a leader, lecturer, and entrepreneur. Passionate about new technology, teaching, and traveling.