10 טיפים לבוגרים של קורסי פול סטאק (full stack) בחיפוש עבודה | EduLabs

10 טיפים לבוגרים של קורסי פול סטאק (full stack) בחיפוש עבודה

האם יש דרישה למפתחי full stack? מה הם הדברים שחייבים להכין לפני שמחפשים עבודה? איפה ואיך מחפשים משרת full stack ? איך אפשר לדעת שאת/ה מוכן או מוכנה?


29 באוגוסט 2022

Valeria Aynbinder

ולריה איינבינדר

מייסדת ומרצה ב - EduLabs

מצד אחד, בזמן האחרון אני שמה לב למספר רב של פוסטים בפייסבוק מאנשים שסיימו קורסי fullstack במכללות שונות או אחרי תואר במדעי המחשב מאוניברסיטה ידועה ומתקשים למצוא עבודה ראשונה שלהם בהייטק. מצד שני אנחנו ב - EduLabs יודעים על מעל 20000 משרות פנויות בהייטק הישראלי וחברות מעולות שמחפשות טאלנטים חדשים עם נרות ביום. מבולבלים? לא אנחנו :-)
באו נעשה סדר בדבים כדי שתוכלו למצוא את משרת חלומותכם בהייטק.
כתבתי 10 טיפים לבוגרים של קורסי פול סטאק (full stack) שנמצאים כרגע בתהליך חיפוש משרת החלומות שלהם. הטיפים נכתבו על סמך הניסיון שלי בתור מרצה לפול סטאק ועל סמך סיפורי ההצלחה של הסטודנטים שלי 😀




1. תעבדו על החשיבה הלוגית שלכם

תעבדו על החשיבה הלוגית שלכם ועל היכולת לפתור בעיות backend (פייתון, ג'אווה, …). הדרך הטובה ביותר לתרגל נושא זה היא להרשם לאתר LeetCode . יש להם טונות של תרגילים איכותיים, כולל שאלות מראיונות עבודה ופתרונות. יש להם 3 רמות לשאלות - קל, בינוני וקשה. תגיעו למצב שאתם מסוגלים לפתור לפחות את השאלות ברמה בינונית. אפשר להתחיל מהקלות קודם!


2. תעבדו על פרויקטי full stack שונים

אני מביאה פה רשימת טכנולוגיות הכי מבוקשות בתעשיה, אז תעבדו על הידע וההבנה שלכם בטכנולוגיות אלו (גם אם לא למדתם אותם בקורס או תואר - תלמדו באופן עצמאי באינטרנט!): React+ Redux, NodeJS + Express, SQL + NOSQL (MongoDB)


3. תתרמו קוד לפרויקטי קוד פתוח

תרומת קוד לפרויקטי קוד פתוח תקנה לכם גם נסיון בעיני המעסיקים הפוטנציאליים שכן מישהו עבר על הקוד שלכם ואישר אותו, בתור משהו שאלפי משתמשים נעזרים בו. תחשבו כמה זה לא פשוט לעשות משהו יעיל , מוסיף ערך ודבר שאנשים אוהבים להשתמש בו (ולא רק האמא שלכם שתמיד תוהב פרויקטים שאתם עושים).


EduLabs ספק רשמי של הטכניון בנושאי תוכנה ובינה מלאכותית.

EduLabs

ספק רשמי של הטכניון

בנושאי תוכנה ובינה מלאכותית.



4. תעבדו על בניית הקשרים בעולם ההייטק!

נשמע פשוט אבל לא מובן מאליו. כל הסעיפים הם חשובים, אך קשרים אישיים עם חברה בהייטק זה אחד הדברים שיאפשר לכם ללמוד טוב יותר על החברה בה אתם היתם רוצים לעבוד בעתיד. הודות לקשר האישי תוכלו לבדוק מה ה culture שיש בחברה, מה טוב ומה רע , ואפילו להגיש את קורות החיים שלכם בזמן הנכון דרך חבר שמכיר אתכם - וזה שם אותכם בראש הרשימה לפני שאר המועמדים. תזכרו, בניית קשרים לוקחת זמן ושליחת מיילים או הודעות גנריות לכל אחד ואחת לא יעבודו לטובתכם.


5. תוודאו שפרופיל הלינקדאין שלכם מעודכן ופעיל

כל מתכנת יודע שחיי הקריירה בימינו עוברים ברשת חברתית המכוונת לעינייני עבודה. היום בלינקדאין אנשים יוצרים קשרים עסקיים , קבוצות תמיכה מקצועיות, וגם מחפשים את משרה הבאה שלהם. להיות פעיל ברשת לינקדאין אינה שאלת בחירה אלא חובה.


High tech workers earn more!

Earn up to 50% more in a few months

Start your way in high-tech with an unfair advantage, exclusive knowledge, and the best connections!


Contact us!

6. תשקיעו מזמנכם כל יום בלהיות פעילים בלינקדאין

לינקדאין זה לא פייסבוק ובטוח לא טיטוק, להיות פעיל ברשת זו אומר שאתם יכולים להיות מועילים ולא לשלוח רק דברים מצחיקים ללא שום קשר (כמובן יש גם כאלה, אך זה מיעוט). תשתדלו לענות לפוסטים, לפרסם פוסטים משלכם עם דברים שעשיתם, למדתם או השגתם, תשלחו חיבורים והודעות אישיות לאנשים שיכולים להיות רלוונטיים בלעזור לכם עם המשרה הראשונה (HR, מנהלים מגייסים, ראשי צוותים, מפתחים אחרים). ראיתם טכנולוגיה מעניינת? תשתפו. מצאתם אלגוריתם שעושה חיים פשוטים יותר - אתם על הסוס.


7. תרשמו לערוץ היוטיוב של EduLabs

תפסתי אותכם :-) אבל זה באמת יכול לעזור לכם. לסטודנטים רבים יש את אותן השאלות כשהם מחפשים עבודה: מה שואלים בראיון עבודה? האם אני מוכן? האם יש עבודה בתחום? איך לכתוב קורות חיים? מה ללבוש לראיון עבודה? ועוד אנו נפגשים עם אנשים שונים בהייטק : מנהליי פיתוח, ראשי צוותים, מייסדי חברות וסטודנטים שהצליחו בגדול, ושואלים אותם את שאלות החשובות ביותר כדי לעזור לכם להיכנס לתחום בקלות. כך תוכלו ללמוד מההמלצות והניסיון של המוצלחים ולא מאנשים שאתם לא מכירים. ארוץ היוטיוב שלנו: כאן


8. תפעילו כל מקור בחיפוש משרה

ברגע זה שאני כותבת את הכתבה הזו, יש כ -20000 משרות הייטק פנויות, ורק כ-3500 מתוכם מפורסמות ב- LinkedIn. למרות שה LinkedIn נחשבת לרשת החברתית המקצועית לקריירה, בה מחפשים קשרים עם אנשים ומחפשים עבודה, לא כל המשרות מופיעות במחלקת Jobs. יחד עם זאת יש הרבה משרות המועברות סוג של ״מפה לאוזן״ , כלומר עובדי החברה מפרסמים פוסט בו יש מסר על גיוס עובדים. כנ״ל גם קורה ב Facebook. יש אינספור קבוצות ב Facebook בהם חברי הקבוצה מפרסמים מודעות גיוס עובדים או עוזרים לחפש עבודה למבקשים. גם כדאי לא לשכוח את חברות ההשמה המתמחות בתחום ההייטק. כמות לא מבוטלת של חברות הייטק פונות לחברות השמה בחיפוש טאלנטים חדשים. בקיצור, תפעילו כל מקום, כול קבוצות חברים, כל חברות ההשמה הרלוונטיות.


9. חיפוש עבודה, זה עבודה

כן, כן, לא פחות ולא יותר אלה עבודה סזיפית במשרה מלאה שדורשת המון זמן מכם. כמו שכתבתי קודם, משרות חדשות מתפרסמות כל יום, אך לא כל משרה מתאימה לכישורים שלכם או לפי רצונכם. כלומר יש צורך בסינון משרות. חיפוש קשרים רלוונטיים ובדיקת מודעות ברשתות חברתיות גם לוקח לא מעט מזמנכם. יש צורך גם להיות פעילים ברשת (להיות מועילים). ובסוף כמובן חייבים להיות עדכניים , כלומר כל הזמן לתרגל את הכישורים שלכם וללמוד דברים חדשים.


10. תלמדו מאי-הצלחות

יופי, עבדתם קשה ומצאתם חברים שעזרו לכם להעביר את קורות החיים שלכם לראש צוות המגייס עובדים. הייתם בראיון עבודה, כמובן רלוונטי לכישורים שלכם , כי בחרתם להתמקד בחדות רק על המשרות המעניינות, ובשלב מסוים מקבלים סירוב. לא נעים, אבל גם לא נורא. בתקווה שהתראיינתם במקום המכבד את עצמו ,אחרת ברוך שפטרינו כי חבל לעבוד במקום הלא מכובד, המראיין יחלוק את דעתו על הדברים שעליכם לשפר, או תבקשו ממנו יפה אם הוא יכול לפרט אם קיבלתם תשובה כללית כמו ״אנחנו מחפשים מישהו יותר מנוסה״. מכאן יש שתי דרכים. א. אתם מאשמים את החברה, מראיין ,יום נאכס והשכנה המכשפה ב. אתם מבינים שאם הזמינו אותכם לראיון עבודה לפי קורות החיים שלכם ואולי אפילו אחרי שיחה טלפונית או פגישת זום מקדימה אזי הניסיון המצופה מכם היה לפי הכתוב בקורות החיים, וכנראה באיזשהו שלב לא עמדתם בציפיות. אז מה? במה בוחרים? מקווה בדרך השניה. מכאן הבחירה הנבונה תהיה להבין מה חייבים לשפר וללמוד את הנושא לעומק, כמובן עם ניסיון בפתרון בעיות דומות (חפשו בעיות דומות באינטרנט ותנו מענה לבעיה), כך שבפעם הבאה כשמגיעים לראיון עבודה אתם בטוח יודעים לתת מענה לבעיה דומה. תזכרו, תחום פיתוח תוכנה והייטק כולו, הוא תחום סופר דינאמי וחייבים ללמוד כל פעם דברים חדשים, אינספור טכנולוגיות חדשות צצות כל כמה חודשים, אז לדעת ללמוד לבד, זה חובה (כמובן בהנחה כי קיבלתם בסיס חזק בלימודים שלכם).



עכשיו יש לכם מחסנית מלאת טיפים , תתחילו לשלוף אותם לפי LIFO או FIFO (בדיחה למתכנתים) ולהשתמש בהם בחוכמה.

נתראה בערוץ היוטיוב שלנו או בכתבה הבאה.


בהצלחה!
Valeria Aynbinder

Valeria Aynbinder

Lecturer | AI- Expert | Entrepreneur | CTO


A leading expert in Artificial Intelligence with 15+ years of experience as a leader, lecturer, and entrepreneur. Passionate about new technology, teaching, and traveling.