מה לבחור ללמוד ב 2023? איך לבחור מקצוע הכי משתלם לעשור הקרוב?

האם הייטק זה מעניין? האם אני מתחבר למחשבים?

מה זה Midjourney ואיך ניתן ליהנות מבינה מלאכותית (AI)? איך משתמשים ב- Midjourney ומה ניתן לייצר בעזרתו במספר דקות בודדות? למה אמנים לא מרוצים מהטכנולוגיה החדשה?


11 אוקטובר 2022

Victor Aynbinder

ויקטור איינבינדר

היום אני הולך לפתוח נושא גדול חדש בבלוג שלנו ב- EduLabs. אם הייתי כותב את הבלוג הזה באנגלית, הייתי קורא לזה thread (המונח שידוע לכל מתכנת). זה הוא לא סוד כי אנחנו ב-EduLabs פועלים במספר מישורים. בנוסף לייעוץ לחברות הייטק בתחום בינה מלאכותית וקורסי העשרה עבורם, אנו מעבירים גם קורסי תכנות ליחידים. בפרט ההתמחות של EduLabs ליחידים היא קורס Full Stack לנינג׳ות העתידיות של ההייטק הישראלי. במהלך פעילותינו בתחום זה אנו פוגשים הרבה אנשים אשר היום בוחרים מה ללמוד ושמעו על תחום ההייטק כתחום עם משכורות גבוהות, תנאי עבודה נפלאים וביקוש שוק מטורף. אך רובם המוחלט של הסטודנטים העתידיים לא יודעים על מה מדובר במובן הטכני. רבים מהאנשים שרוצים להיכנס להייטק, תוהים האם תחום ההייטק זה בשבילם, האם זה מעניין אותם והאם הם מתחברים לתחום הזה. הרבה מהמתלבטים בבחירת מסלול לימודי, חושבים כי בהייטק אנשים יושבים 8 שעות מול המחשב וזה משעמם. חלק מהאנשים פונים למומחים כגון יועצי לימודים, אשר יכולים לעזור ולכוון אותם. יחד עם זאת, כל אחד מבין שאם תפנו ל-10 יועצים שונים, תקבלו 10 ייעוצים שונים, וזה נפלא. אני אישית חושב שאין מספיק חומרים מעניינים המסבירים על ההייטק מבחינת הטכנולוגיות העדכניות שיש לנו היום ומה שמצפה לנו בעתיד. לכן החלטתי לנסות לכתוב קצת יותר על הטכנולוגיות המגניבות של ההייטק אותם מפתחים מתכנתים מהשורה ואולי יום אחד גם אתם ,הקוראים של הכתבה הזו, תוכלו לפתח בעצמכם. אני חושב שדרך הדברים המגניבים שתראו בעיניכם, ואולי תתנסו בעצמכם, יהיה ניתן לעורר בכם עניין, תשוקה ורצון להיות חלק מהעולם המגוון, הדינמי והמגניב של ההייטק. לדעתי אם תהיה לכם תשוקה ליצור דברים חדשים ומגניבים בהם משתמשים מיליוני אנשים מסביב לעולם כגון WatsApp YouTube או GMail אתם פשוט לא תוכלו לסרב לעבוד בהייטק. לענייננו. הפעם אני בחרתי בטכנולוגיה חדשה בתחום בינה מלאכותית. אני הולך לדבר על חברת Midjourney והמוצר המגניב שלהם.

EduLabs ספק רשמי של הטכניון בנושאי תוכנה ובינה מלאכותית.

EduLabs

ספק רשמי של הטכניון

בנושאי תוכנה ובינה מלאכותית.



Midjourney

היא חברה בתחום בינה מלאכותית המפתחת טכנולוגיה בעזרתה תוכלו ליצור יצירות אמנות בצורה של תמונה בעזרת מספר מילים בלבד. מייסד של החברה הוא David Holz בעל יותר מ-110 פטנטים ועבודות מחקר. החברה התחילה את פעילותה באוגוסט 2021 וכעבור שנה הוציאה את המוצר ההתחלתי שלה בגרסת בטא לכלל הציבור. אני ממליץ לכם בחום להיכנס ולהתנסות בעצמכם, אם עדיין לא יצא לכם לעשות זאת.



חידת השנה לחדי העין

מה התמונה שנוצרה ע״י בינה מלאכותית?

עכשיו תנסו לנחש איזו תמונה מתוך שלושת הפורטרטים הבאים נוצרה ע״י בינה מלאכותית של Midjourney? קחו את הזמן, תגדילו את התמונה ואל תמהרו… זהו, בחרתם? במידה ואתם רוצים לדעת את התשובה הנכונה תמשיכו לקרוא. אז אנו יודעים כי אחת מהתמונות האלו נוצרה ע״י אלגוריתמיקה של בינה מלאכותית דרך מילים, אבל איך?



איך משתמשים ב-Midjourney?

טוב, זה די פשוט אמנם לא רגיל כי Midjourney היא לא אפליקציה במובן הרגיל אלא היא פועלת דרך תשתית אפליקצית המסרונים של Discord. בישראל משתמשים יותר ב-Slack אך Discord תופסת יותר ויותר תאוצה בזמן האחרון. כדי להשתמש ב-Midjourney אתם חייבים שיהי לכם חשבון ב-Discord. חשבון ב- Discord הוא חינמי וניתן להשתמש בו הן דרך אפליקציה במחשב / בדפדפן והן דרך אפליקציות בסמארטפונים (אנדרואיד, אייפון ).

נרשמים לקבוצת מידגורני בדיסקורט

אחרי יצירת חשבון עליכם להתחבר לקבוצה של Midjourney בקישור זה. מטעמי נוחות שלי בכתיבת הכתבה הזו אני הולך להשתמש בDiscord דרך הדפדפן Chrome.

מסך דיסקורד בדפדפן

בסופו של דבר אתם מגעים למסך כאשר בצד השמאלי שלו יש לוגו עם אוניה (Midjourney), ועמודה מימינה כוללת בתוכה chat rooms בהם אנשים כמוכם כבר משחקים עם הטכנולוגיה. תבחרו אחד מה newcomers rooms, למשל אני בחרתי ב newbies-103 ותתחילו לגלול ולראות מה אנשים אחרים מנסים ליצור. אם אתם מוכנים להתחיל את היצירה שלכם, אז תתחילו לדמיין מה ברצונכם לצייר. והאמת היא שכל תהליך היצירה מתחיל מהמילה imagine. זה עובד בצורה הבא, אתם צריכים לתאר במילים מה אתם רוצים שהבינה המלאכותית תצייר בשבילכם. ניתן להתחיל מהדברים הפשוטים ביותר. תצטרפו אלי, אני הולך לבקש מבינה מלאכותית ליצור תמונת פורטרט של ארנב כנפוליאון על רקע כהה (אותו כבר ראיתם כתמונה ראשית לכתבה הזו). אז הפקודה צריכה להתחיל מ:

/imagine (space bar/enter key)

ואז בתוך החלון prompt כותבים מה אתם רוצים ליצור. הדוגמא שלי על התמונה:

/imagine prompt (bunny as napoleon, hyperrealistic, octane render, dark background, extremely detailed --ar 1:1 )

פקודה לביצוע ב discord כדי ליצור תמונה ב midjorney

ושולחים הודעה.

midjourney בפעולה ליצור תמונות לפי פקודה

אתם יכולים לעקוב אחרי ההתקדמות של ההתהליך ביצירת התמונות הראשוניות. בתמונה שמתחת, בינה מלאכותית סיימה 37% מיצירת 4 התמונות הראשוניות, וכבר כאן ניתן לראות כי צורת הארנב מופיעה בכל התמונות. וכשהכל מסתיים אתם מקבלים תוצאה הבאה עם 4 פתרונות ראשוניים ומספר אופציות להמשך. בואו נעבור עליהם.

midjourney סיים את הרינדור של רבעיה הראשונה

אלו הם פתרונות ראשוניים ועליכם להמשיך ולחפש דברים שאתם אוהבים יותר. מכאן יש לכם מספר אפשרויות:

  • התוצאות בכלל לא בכיוון. אולי תרצו לשנות את הפקודה שלכם ולהוסיף פרטים. למשל תמיד היה לכם בראש כי נפוליאון בכל התמונות יושב על הסוס וציפיתם שגם הפעם תקבלו סוס בתמונה, אך זה לא קרה. לכן עליכם להוסיף לפקודה אולי משהו בסגנון: bunny as napoleon sitting on horse …
  • בגדול התוצאות הם בכיוון רק שלא אהבתם שום תמונה ראשוניתלכן תרצו לעשות reload 🔄 וכך לבקש מהבינה המלאכותית ליצור סט חדש של 4 תמונות
  • אהבתם את הסגנון הראשוני של אחת התמונות.ההמשך הוא לבחור את אחת מהתמונות האלו ולהמשיך איתה ליותר הצעות בסגנון הזה. לכן עליכם לבחור מ - V1 ועד V4 (לפי התמונה שאהבתם) כדי להעביר פקודה לייצר יותר וריאציות (V = Variation) מהתמונה הרצויה.
  • אחת מ-4 התמונות האלו נראית מושלם בשבילכם.בד״כ כלל זה יקרה רק אחרי מספר איטרציות. עכשיו הגיע הזמן להגדיל את התמונה הספציפית ולפיכך בינה מלאכותית תוסיף יותר פרטים לתמונה. עושים זאת בעזרת אחד המקשים של U1 - U4.

סידור התמונות הולך משמאל לימין ומלמעלה למטה, כמו בדיאגרמה בתמונה הבאה:

סידור תמונות ב midjourney

זה הוא האלגוריתם הראשוני והפשוט ביותר ליצור תמונות מהממות. חדי העין שמו לב כי חוץ מפקודת : bunny as napoleon, dark background, יש לי גם תוספת כלשהי: hyperrealistic, octane render, extremely detailed --ar 1:1 אלו הם דברים קצת יותר מתקדמים אשר משפיעים על צורת רינדור ועיצוב של התמונה. יש המון אופציות אשר ניתן להשמיש על אותה תמונה, אבל בדוגמה שלי אני מבקש לעשות רינדור ריאליסטי עם הרבה פריטים ותמונה מרובעת. חפשו קישורים לכל האפשרויות עם הסברים מפורטים בסוף הכתבה.



Bunny as Napoleon

תמונת פורטרט של ארנב כנפוליאון שנוצר ע״י EduLabs בעזרת בינה מלאכותית של midjourney

בואו נצלול פנימה על איך זה עבד אצלי עם הארנב. לא אהבתי שום תמונה ראשונית לכן ביקשתי לייצר אופציות חדשות (🔄 ). קחו בחשבון כי בצ׳אט הזה נמצאים עוד מאות משתמשים כמוכם ואתם תראו כי הפיד זז מהר ולפעמים יכול לקחת עד דקה או שתיים עד שבינה מלאכותית תייצר תמונות עבורכם. למטה אני מצרף תהליך התכנסות שלי לתמונה הרצויה.

בנקודה הזו אני חייב להזהיר אתכם כי כל התהליך ממכר מאוד ועלול לשאוב אתכם פנימה למספר שעות. גרסה חינמית של השירות הזה מוגבלת והשירות בתשלום מתחיל מ $10 לחודש. ניתן ללמוד עוד על כל מיני פרמטרים המשפיעים על התוצאה הסופית שלכם.



איך עובדת הטכנולוגיה של בינה מלאכותית בשתי מלים?

תוכנה המבוססת על בינה מלאכותית היא כמו מוח של תינוקת. עם הזמן תינוקת גדלה ולומדת דברים חדשים שהיא פוגשת בחיים. למשל מה זה אבטיח? איך הוא נראה? באיזה צבעים הוא קיים? איך מציגים אותו אנשים שונים וכו… כך גם תוכנה בבינה מלאכותית. מתכנתים או חוקרים מייצרים רשת נוירונים רחבה עם קשרים בין הנוירונים, בדומה לאיך שהמוח שלנו נראה. בגדול נוירונים בבינה מלאכותית הן פונקציות (משוואת) יחסית פשוטות והקשרים הם המשקולות היחסיים של השפעת אותם המשוואות אחת על השניה. בהתחלה רשת נוירונים ריקה ויש צורך ללמד אותה. בבינה מלאכותית שמזהה עצמים בתמונה, אוספים אלפי תמונות שונות עם אותו פריט על התמונה, למשל אותו אבטיח, ומסמנים על התמונה מקום בו נמצא אבטיח. את התמונות המתויגות האלה מזינים לרשת נוירונים ומבקשים ממנה ללמוד חוקיות, או במילים אחרות להגדיר משקולות המשפיעות על זיהוי פריט זה.

לאחר למידה זו, תוכנת בינה מלאכותית תוכל לזהות אבטיח בתמונה, לסמן את מקומו בתמונה ואפילו להודיע על אחוזי ביטחון בזיהוי (למשל 97% זה אבטיח). כמובן אני מפשט את ההסבר שלי רק לצרכי הבנה כללית. פתרון של Midjourney הוא הרבה יותר מסובך ויכול להיות מורכב ממספר רשתות נוירונים כל אחת אחראית על חלק שונה. במידה ומעניין אתכם להבין קצת יותר על איך עובדת בינה מלאכותית, אני ממליץ לראות וידאו עם ולריה איינבינדר , שנתנה הרצאה ב -Google Campus בתל אביב:



Deep Learning Fundamentals For Indie Hackers by Valeria Aynbinder

טכנולוגיות מהסוג הזה הם מהפכניות ומשפיעות רבות על החיים שלנו. היום יש לנו שירותים כמו Shutterstock המציעים תמונות ווידאו לכתבות ופוסטים. לפעמים יכול לקחת לכם שעות עד שתמצאו את התמונה הרלוונטית בדיוק כמו שאתם מדמיינים בראש, ולפעמים לכל תמונה כזו כבר יש מספר כתבות. לעומת זאת טכנולוגיות בינה מלאכותית מאפשרות לייצר פיסות אמנות ייחודיות ומותאמים לפי מה שאתם מחפשים. יתרה מכך, השלב הבא הוא ליצור וידאו, וטכנולוגיות אלו כבר מתחילות לצוץ. כמו שאמרתי קודם, תחום ההייטק הוא תחום סופר דינמי, מגוון ומעניין, זהו התחום שיש לו עתיד ענק וחשוב בחיי החברה ולא רק. וכמעט שכחתי לגבי חידת השנה... כל התמונות אלו נוצרו בעזרת Midjourney.

מה התמונה שנוצרה ע״י בינה מלאכותית?

נתראה בכתבות הבאות.

Valeria Aynbinder

Valeria Aynbinder

Lecturer | AI- Expert | Entrepreneur | CTO


A leading expert in Artificial Intelligence with 15+ years of experience as a leader, lecturer, and entrepreneur. Passionate about new technology, teaching, and traveling.