מה לבחור ללמוד ב 2023? איך לבחור מקצוע הכי משתלם לעשור הקרוב?

מה צריך ללמוד להתחלת עבודה בהייטק? איך לבחור את הדרך הקצרה ביותר להייטק?

למה הייטק זה העתיד וכל כך משתלם לבחור בתחום זה? איך לבחור נכון מקצוע בהייטק? מה סט הכלים שתצטרכו לרכוש לעבודה בהייטק? איך להימנע מטעויות נפוצות בלימודים?


19 ספטמבר 2022

Dan Avidor

דן אבידור

עוזר אקדמי

למה לבחור בתחום ההייטק כמקצוע עתידי שלכם?

לפני מספר חודשים ביקרתי לראשונה במרכז רבין בתל אביב ולמדתי רבות על ההיסטוריה של מדינת ישראל הצעירה ועל יצחק רבין בפרט. חשוב לי לציין כי הכתבה הזו לא הולכת להתעסק בהשקפות פוליטיות כלשהן. מאותו מוזיאון גם לראשונה שמעתי על תוכנית ממשלתית בשם ״יוזמה״ של שר האוצר דאז אברהם בייגה שוחט בממשלת רבין , שיצאה לדרך בשנת 1993. בקצרה , תוכנית זו נועדה לעודד את צמיחת תעשיית ההיי-טק על ידי השקעה ממשלתית בקרנות הון סיכון. הדבר איפשר התפתחות תחום ההייטק הישראלי. נפתחו קרנות הון סיכון רבות , כמו קרן JVP, ומשקיעים מכל העולם התחילו להשקיע כסף רב בטכנולוגיות הישראיליות. היום הפכנו למותג בשם startup nation , חברות ישראיליות מגייסות הון עתק ובכל שנה יש לנו יותר ויותר חברות שנסחרות בבורסה בארצות הברית או נרכשות בסכומים מסחררים ע״י ענקי העולם כמו Google, Facebook, Microsoft.


תחום ההייטק בישראל מתפתח בצעדי ענק וגדל למרות גורמים חיצוניים שליליים כגון מגפת קורונה, למרות פניקה רגעית בקרב העיתונאים. ככל שהתחום גדל כך גם גדל הביקוש הישראלי לעובדי ההייטק. חברות רבות מהקטנות ועד לגדולות מתחרות על אנשיי הייטק הטובים ביותר. כולנו שמענו על משכורות מטורפות, חללי עבודה שנראים כמו מועדונים עם חדרי כושר, אוכל מובחר וחדרי משחקים. הסיבה לכל הטירוף זה אתם, אתם אנשיי ההייטק העתידיים , זו היא התחרות עליכם, תחרות על הטאלנטים החדשים כדי שתרצו לבוא לעבוד בחברה זו ולא אצל החברה המתחרה. התחרות הזו כל פעם שוברת שאים חדשים, וחברות חייבות להיות יותר יצירתיות כדי לעניין עובדים חדשים. כך אחת מחברות ההייטק הישראליות ארגנה לעובדים שלה ערב ב-10 מיליון שקלים עם הדיג'יים הידועים בעולם כמו Tiesto, Martin Garrix, ​​Armin van Buuren , Infected Mushroom ועוד.


אולי מוזיקה ומסיבות זה לא בשבילכם , אולי אתם בכיוון של אוכל משובח? אולי החלום שלכם לפגוש את אהרוני ולהתייעץ איתו לגבי זמניי בישול של הפסטה עלדנטה :-) אין בעיה קבלו קמפיין גיוס עובדים של Microsoft יחד עם מאסטר שף.


הכל ״כשר״ כדי לפרסם את החברה בעיני העובד החדש. רוצים אתכם מאוד ומוכנים להשקיע סכומי עתק כדי שתבואו לעבוד אצלם. האם אתם מכירים עוד תחום כל כך מגוון עם כמות משרות רבות ותנאיי עבודה מהחלומות? אני לא מכיר. יש לי כתבה שלמה על איך לבחור מקצוע כך שתהיו מרוצים גם לאחר 10 שנים.



איך לבחור מקצוע בהייטק?

עולם ההייטק הוא עולם מאוד מגוון מבחינת משרות שכל הזמן מתפתחות יחד עם התחום כולו. לדוגמא, תחום ה-blockchain לא היה קיים לפני שנת 2008, והיום התחום תפס תאוצה מטורפת וכל נער שוכר ב-Bitcoin או crypto-currency אחר (כולם מבוססים על טכנולוגיית ה-blockchain). יש המון תפקידים שונים החל מ IT, Developers, ועד QA. יש לנו וידאו המסביר על כל תפקיד עם דוגמא שתעזור לכם לקבל החלטה על הכיוון.

EduLabs ספק רשמי של הטכניון בנושאי תוכנה ובינה מלאכותית.

EduLabs

ספק רשמי של הטכניון

בנושאי תוכנה ובינה מלאכותית.



איך לבחור מקצוע בהייטק? מה ללמוד כדי לעבוד בהייטק? עושים סדר בהבנת תפקידים בחברת הייטק. EduLabs היום רבים מחפשים את דרכם לעולם ההייטק, העולם עם משכורות בשמיים, מקומות עבודה מהסרטים, וגם עם אנשים נפלאים. יש כאלו שמתחילים את הקריירה שלהם רק עכשיו אחרי שירות צבאי ורבים המחפשים לשנות את הקריירה שלהם, גם כשיש להם תואר ראשון או אפילו תוארים גבוהים יותר מאוניברסיטאות המוקרות ביותר. למה? כי העולם ההייטק רותח!!! יש דרישה מתורפת בעובדיי ההייטק מכל סוג. יופי, יש דרישה למפתחי בקאנד (Backend), פרונטאנד (Frontend) , פולסטאק (Full-stack), QA ועוד...

בנוסף לוידאו זה אתם חייבים להכיר גם את שוק העבודה, כלומר מה היא דרישה לכל תפקיד או מה היא כמות המשרות שיש היום לכל תפקיד. תוכלו לעשות זאת בעזרת רשת חברתית LinkedIn. ב-LinkedIn חברות הייטק מפרסמות משרות וניתן לעשות מבחן השוואה וסינון לפי תפקידים. וידאו הבא יעזור לכם להבין איך עושים זאת בעזרת אפליקצית LinkedIn. כמות משרות שתמצאו ב LinkedIn היא איננה כמות סופית , הרי חלק מהחברות מפרסמות משרות גם במקומות אחרים, אך זה עומדן מעולה כדי לעשות השוואה יחסית בין התפקידים.



איך לבחור מקצוע בהייטק על סמך כמות משרות פנויות בשוק העבודה? | EduLabs

אם בחרתם להיות מפתחי תוכנה , וזו המלצה שלנו, בין אם זה מפתח צד שרת או צד הלקוח אנו ממליצים לחשוב על התפקיד Full Stack. אז למה דווקא Full Stack? התשובה היא מאוד פשוטה, מהנדסי Full Stack , הם מפתחים עם הביקוש הרב ביותר. מתכנת Full Stack יכול לכהן גם כמפתח Frontend וגם כמפתח Backend. אפשרות זו מקנה למפתח Full Stack העתידי שבחר ללמוד קורס זה ,לטעום משני העולמות וגם גמישות בבחירת מקום העבודה הראשון שלו. אם אתם עדיין מתלבטים בבחירת המקצוע, אני מזמין אתכם לפנות אלינו לייעוץ חינמי בווטסאפ שתוכלו למצוא באתר שלנו כאן.

מה אתם צריך לעשות כדי להתחיל לעבוד בהייטק מהר ככל הניתן?

אחרי שבחרתם את התפקיד העתידי שלכם מגיע שלב לבנות תוכנית פעולה.


מטרה ריאלית בזמנים ריאלים

חשוב לא להתבלבל ולא לשים לעצמכם לימודים כמטרה, בין אם זה קורס או תואר אקדמי. הלימודים זה כלי כדי להשיג את המטרה (חוץ מהמצבים בהם אתם לומדים רק בשביל הכיף). לחלקיכם זה ישמע מוזר, אבל המטרה שלכם צריכה להיות להגיע לתפקיד מסוים תוך פרק זמן סביר, לדוגמא: ״אני רוצה להתחיל לעבוד כמפתח בחברת הייטק תוך שנה״ . מהמטרה אתם יכולים להבין מה נדרש כדי להשיגה, שזה כולל מה עליכם ללמוד לתפקיד הנבחר ובאיזה מסלול לבחור. לצורך העניין מהמטרה (אני רוצה להתחיל לעבוד כמפתח Full Stack בחברת הייטק תוך שנה) ניתן להבין כי תואר אקדמי במדעי המחשב, שנמשך בין 3-4 שנים, לא נכנס לתווך הזמנים שקבעתם (חשוב לציין כאן כי אם יש לכם זמן לתואר אקדמי וגם את היכולת לעשות תואר מבחינת סכם באחד האוניברסיטאות הידועות, תעשו זאת). זה אומר שיש לכם חודש-חודשיים לחפש, לסנן, ולהתחיל קורס Full Stack כך שבעוד כ 8 חודשים (6 חודשי קורס + חודשיים בירורים) תוכלו להתחיל בתהליך חיפוש העבודה (אשר בעצמו עבודה במשרה מלאה). חודשיים אלו יספיקו לכם לבדוק מוסדות חינוך, לדבר עם המרצה של הקורס (חובה, חובה, הובה כדי להבין מה המרצה יכול ללמד אתכם!!! ), ללמוד את הסילבוס וחוזים של כל מוסד (חובתכם כלפי עצמכם לדרוש חוזה ולעיין בכל האותיות הקטנות, לפני שאתם מבזבזים זמן כדי להבין שהחוזה הוא לא מתאים לכם) וכמובן להסדיר את התשלום עבור הקורס. אל תשכחו שיש לכם אפשרות לעבוד וגם לעשות קורס בו זמנית ולחלק שכר לימוד לתשלומים (יכול להיות ותרצו לשקול לקחת הלוואה קצרת מועד - קחו בחשבון זה גם דורש זמן בדיקה) מומלץ ביותר לקבל החלטה מוקדם ככל הניתן לגבי הקורס ולהתחיל להתכונן אליו מוקדם ככל הניתן לפי הסילבוס. אתם יכולים גם להתייעץ עם המרצה של הקורס מה כדאי ללמוד לפני שמתחילים קורס. יש הרבה נושאים טכניים אשר ניתן וכדאי ללמוד לבד לפני תחילת הקורס כדי שבקורס תוכלו להתמקד בדברים החשובים, שזה הבנת עקרונות התכנות ולא סינטקס כזה או אחר. ביוטיוב יש מלא חומרים חינמים שנותנים מבוא מעולה להבנה בסיסית ביותר.


כבדו את הזמן שלכם, אחרת אתם הולכים לשלם ביוקר

הזמן הוא אפילו הרבה יותר חשוב מכסף. אני יודע כי לחלק מאנשים שכר הקורס הוא סכום משמעותי והחלטה לעשות או לא לעשות קורס יכולה להיות החלטה לא פשוטה. לכן אנשים רבים מקבלים החלטה לא להחליט ולנסות ללמוד לבד קורסים חינמיים או אפילו בתשלום ב -Udemy או Coursera. החלטה מעולה ומבורכת עם היא לא דוחה מועד תחילת לימודים אמיתיים שלכם. אם הבדיקות האלו נמשכות מספר חודשים וכתוצאה אתם דוחים את ההתקדמות שלכם למטרה העליונה, זה טעות גורלית המגבירה את הסיכון שלכם להיות תקועים בין ההתלבטויות לנצח. והנה ההסבר: מלכתחילה החלטה נראית נכונה ומורידה סיכון, כי משלמים מעט ומתקדמים לאט והכל נראה טוב וחסר סיכון. יחד עם זאת כעבור מספר חודשים תתחילו להבין כי הזמן עובר ואתם משקיעים פחות ופחות כי תמיד יש משהו חשוב לעשות עכשיו, השיעורים המוקלטים לא יעלמו לשום מקום. לעיתים קרובות יש בלת״מים, ויום למחרת אתם גם לא משלימים את החומר כי אין התחייבות מצד שלכם ותמיד יש מחר, כמו בשיר של אביב גפן. כך עוברים חודשים ולמדתם אפילו מספר שפות תכנות אך הבנה כללית על איך עובדות מערכות אין לכם ואתם לא מצליחים לפתור בעיות ברמה המצופה מכם לשלב שאתם נמצאים בו (לדוגמא בעיות מ- LeetCode). ואז אתם מתחילים להטיל ספק בעצמכם ולהתלבט עוד יותר ונכנסים לספירלת התלבטויות נוספות, והאמת יכולה להיות שאין שום קשר בין הדברים כי פשוט לא למדתם דברים נכונים. ובינתיים עברו קרוב לשנה ואתם לא רק שלא התקדמתם אלה גם הפסדתם כסף ומומנטום. אתם כבר לא בטוחים בעצמכם, התעייפתם, וכו׳. ובינתיים, נכון להיום מפתח ג'וניור אחרי קורס Full Stack כמשכורת ראשונה שלו מקבל בין 12 ל-18 אלף ש״ח. אז אם נעשה חשבון לשנה שעברה ולא התקדמתם לתפקיד המטרה שלכם אתם הפסדתם בממוצע 180 אלף ש״ח וזה כבר סיכון לא מבוטל.


High tech workers earn more!

Earn up to 50% more in a few months

Start your way in high-tech with an unfair advantage, exclusive knowledge, and the best connections!


Contact us!

למה לימודים באוניברסיטה או במכללה לא מספיקים להתחלת עבודה בהייטק?

אחת הטעויות הנפוצות ביותר בקרב הסטודנטים, גם אלו שבחרו במקצוע הנדרש ביותר, היא שידע טכני של הדברים זה כל מה שהם צריכים. זה לא נכון. הפייסבוק מלא בבוגרי אוניברסיטאות ומכללות למיניהם שסיימו תואר אקדמי ולא מצליחים למצוא את העבודה הראשונה שלהם. הבעיה היא שהם גם לא באמת יודעים למה הם לא מצליחים. עצם העובדה שרכשתם ידע טכני לא מספיק כדי לקבל משרה ,ואני מניח כי אתם באמת יודעים לתת מענה לבעיות אמיתיות ויודעים ללמוד לבד חומר חדש על סמך ידע שרכשתם. כשאתם בוחרים מוסד לימודי אתם חייבים לחשוב לא רק על רכישת יכולות טכניות / אנליטיות או במילים אחרות Hard skills אלה גם לחשוב איך אתם רוכשים סט של Soft skills. לצערי בארצנו הנפלאה להבדיל מארצות הברית לא מקדישים מספיק זמן ל- Soft skills וחבל, הרי סט הכלים הזה הוא שיעזור לכם לקבל הזמנה לראיון עבודה, יבליט אתכם משאר המועמדים ויתן לכם הזדמנות להציג אותם יכולות טכניים שרכשתם במוסד הלימודי. יתרונות של Soft skills ממשיכים לעזור לכם בראיון עבודה עצמו ובקידום הקריירה שלכם. בסופו של דבר בראיון עבודה בוחנים אתכם גם מבחינה טכנית וגם מבחינת התאמת האישיות שלכם למקום העבודה. על סמך השקלול של שני הדברים האלה מקבלים או פוסלים את המועמד. לכן EduLabs דוגלת לשלב פיתוח יכולות אישיות והכנה לעולם ההייטק ברמה שווה עם יכולות טכניים והבנה מעמיקה של החומר הנלמד. סטודנטים של- EduLabs מקבלים יחס אישי ומתחילים להתמזג עם עולם ההייטק מהשיעור הראשון. מקווה שלמדתם דברים חדשים ותעשו בחירה נבונה. בהצלחה.

Valeria Aynbinder

Valeria Aynbinder

Lecturer | AI- Expert | Entrepreneur | CTO


A leading expert in Artificial Intelligence with 15+ years of experience as a leader, lecturer, and entrepreneur. Passionate about new technology, teaching, and traveling.